Ingen kommentarer endnu

Brug for nabokærlighed

I en verden med uro og terror, flygtninge og frygt, er det nemt at blive skræmt af, hvordan vi mennesker behandler hinanden. det er som om, vi har en uforståelige trang til at angribe og bombe “de andre”.
Det er ikke kun terrorgrupper og statsledere, der taler med store bogstaver i en hadsk tone. Det skorter ikke på svinere på Facebook, og det fyger også med skidt over hækken, både bogstaveligt og i overført betydning, når naboer har set sig onde i sulet på hinanden.
Det kunne se ud som om, mørkets magter er ved at få overtaget. Men sådan behøver det ikke at gå.

Verdens lys
Som modvægt til de mørke kræfter har vi heldigvis kærligheden. Kristi klare budskab om, at vi skal være verdens lys og være mod andre, som vi ønsker andre skal behandle os. Vi har alle vidt forskellige opgaver i hverdagen, men netop der hvor vi er kan vi vise, hvad der menes med: “Af tro, håb og kærlighed er kærligheden til næsten det største”. Vi kan tage første skridt til tilgivelse og venlighed, og tænk nu, hvis det spredte sig som ringe i vandet…

Respekt!
Hver især er vi skabt i Guds billede og er ligeværdige børn af Gud. Sammen er vi ét i Gud, og derfor har vi al mulig grund til at være åbne overfor hinanden og udvise respekt overalt hvor vi kommer. Det er så nemt at få fjender, og måske netop når du gør gode gerninger, vil andre misunde dig, kalde dig tossegod eller måske endda true dig på livet. Men som Mother Therese sagde: Gør gode gerninger alligevel.

Længe leve ytringsfriheden
Vel er vi blot enkeltindivider og blot en lille menighed i den globale verden, men ikke desto mindre har vi en stemme, som vi ønsker at bruge. Vi hylder friheden til tanke og tale, og vi har i sinde at bruge den til at fremme åbenhed, forståelse og ikke mindst kærlighed.
Kirkens dør står altid åben (og er den låst, så bare ring) – for nabokærlighed rækker vidt. Uanset hvor du er og hvem du er, uanset om du møder os her på nettet eller i baptistkirken i Oure, så har vi tid og plads til en snak.

Kommentarer er lukket.